fbpx

over Corona, Covid-19, mondmaskers, tijd en kwaliteit

Eerst en vooral een hele belangrijke vraag: hoe gaat het met je? En eerlijk antwoorden he? Sinds een aantal weken zijn we volledig in de ban, of misschien beter gezegd gegijzeld, door de woorden Corona, Covid-19, mondmaskers, thuiswerken, preschooling, homeschool, video-apéro… en daar horen ook belangrijke beslissingen bij.

Hoe gaat het met jou en met ons?

Hier is de situatie zo dat kabouter Finn, zoals al de kinderen uiteraard, thuis is van school en sinds deze week ook nieuwe leerstof aangeleerd krijgt via Bingel, filmpjes van Zwijsen en online lesjes in mini-klasjes. En dat doet hij super goed! Kabouter Finn gaat eigenlijk heel goed om met de hele situatie. Samen in de tuin werken, samen met papa spelen en samen met mama tekenen… Over het algemeen gaat het hier wel vlot. Thuiswerken voor de uitgeverij blijft doorgaan, net als de grafische opdrachten voor Atelier Mijn Wonderland. Waar ik bang was voor de consequenties van de lockdown, durf ik vandaag voorzichtig zeggen: al bij al… meer zelfs, waar de ene opdracht wegvalt, komen er snel nieuwe in de plaats…

En dat is waar ik het nu even over wil hebben…

Ik wil absolute kwaliteit aanbieden aan al mijn klanten: zowel de grafische klanten als mijn klanten voor de mondmaskers!

Een aantal weken geleden, ben ik mee op de trein gesprongen om mondmaskers te maken voor de zorg. Mijn zusje, een psychiatrisch verpleegster had er nodig op de dienst waar ze werkt. Ze hadden namelijk onvoldoende beschermingsmateriaal om hun werk goed, en veilig, te doen. Daarna zijn we ook beginnen naaien voor een aantal groepen van thuiszorg en hier en daar kwam er ook al eens een particuliere bestelling bij.

Sinds de persconferentie (van de Nationale Veiligheidsraad) van afgelopen woensdag, is mijn mailbox letterlijk wat ontploft, om van de andere kanalen nog maar te zwijgen. Omdat alles gratis weggeven onmogelijk is (prijs van de stoffen, de tijd, … je kent het wel), besloten we om kwalitatieve mondmaskers aan te bieden voor particulieren, de goedgekeurde versie door de FOD, patroon van FERM, en het patroon van de FOD zelf.

Er kruipt enorm veel tijd in het goed maken van een mondmasker en voor mijn klanten is enkel het beste goed genoeg. Jammergenoeg heb ik ook maar 2 handen. Momenteel is er een wachtrij van meer dan 100 mondmaskers. Ondertussen blijven de grafische opdrachten lopen, mijn werk voor de uitgeverij, en last, but certainly not the least, Finn ondersteunen bij zijn schoolwerk… (en ook nog het huishouden…).

Daarom

… ga ik de bestellingen voor mondmaskers even on hold zetten, totdat de huidige bestellingen zijn afgewerkt. Aangezien ik de kwaliteit wil garanderen, in welk onderdeel van mijn job dan ook, is dit de beste oplossing.

Ik vraag daarom jullie begrip hiervoor, lieve klanten, en ik ben ontzettend dankbaar voor de vele bestellingen.

Creatieve groetjes en #staysafe,

Sofie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.