fbpx

Wie ben ik?

Een kleine kennismaking achter de schermen van Atelier Mijn Wonderland!

Hallo daar!

Ik ben Sofie, de persoon achter Atelier Mijn Wonderland!
Laat me even een klein verhaaltje vertellen…

Het begon al als kleuter, samen met oma’s achter de naaimachine kruipen, samen tekenen met de papa, wat uiteindelijk me in de richting van De Wijnpers in Leuven stuurde. Ik moest en zou later Mode gaan studeren…
Nu ja, die liefde is er nog steeds hoor, maar ik heb wel voor mezelf mogen ontdekken dat mijn ware liefde bij kunst in het algemeen bracht..

Atelier Mijn Wonderland zou er ook nooit geweest zijn zonder de steun van mijn partner, mijn man, mijn beste vriend. De kritische blik die achter mijn schouder meekijkt. De inspiratie voor Atelier Mijn Wonderland komt dan weer van de kinderen.

2011, ik was aan mijn 3e jaar grafisch ontwerp bezig in avondschool, een vriendin van me was zwanger en wou dat ik haar geboortekaartje als eerste professionele opdracht zou doen.. Zo gezegd, zo gedaan… het kaartje van Casper was geboren, Casper uiteraard ook en hiermee ook Sofia’s Enchanted World… ( Ja, een hele mond vol, ik weet het… daarom de naamsverandering 😉 )

2012, officieel afgestudeerd als grafisch ontwerper waarbij ik een week voor onze trouw heel mijn eindwerk moest inleveren! Spannende tijden, maar het is gelukt!

2013, het geboortejaar van onze kabouter Finn en een extra inspiratiebron voor allerlei naaiwerk en tekeningen.

2016, aangezien het klantenbestand bleef groeien, wou ik mijn klanten ook ontvangen in een aangepaste ruimte. Dit gaf de aanzet om onze garage om te bouwen naar een atelier om klanten te verwelkomen + een aanzet voor een rebranding en naamsverandering.

2017, het jaar dat Bst, het bedrijf waar ik nog maar 1,5 jaar aan het werk was als grafisch ontwerper / materials coordinator regorganisaties deed en ik zonder werk viel. Toen hebben we de kans aangegrepen om het statuut ” springplank” naar zelfstandige aan te vragen. Door dit heb ik ook de kans gehad om een leuke popup winkel te openen in Aarschot centrum.

2018, het jaar waarbij ik belangrijke beslissingen moest nemen, voor mezelf en voor mijn gezin, ik vond weliswaar dé job voor mij: grafisch ontwerper/coordinator bij een kinderboeken uitgeverij Cuberdon. Deeltijds boekjes creëren en deeltijds Atelier Mijn Wonderland verder uitbouwen.

2019, het jaar waar ik vol voor de uitgeverij ging en in Atelier Mijn Wonderland terug mijn voorliefde voor alle verschillende kunsttechnieken terug vond. Schilderen, weven, tekenen, illustreren, beeldhouwen, mixed media…

2020, het jaar van Corona, maar ook alvast een terugblik naar prachtige samenwerkingen; zowel particulier als zakelijk. De voorbije jaren heb ik klanten mogen ontvangen zoals Thee met een Verhaal, Unizo Hageland, Streekwinkel de Vliertuin, Made in England, Sofie’s Store & More, Huis van Katoen, De Gempemolen en nog zoveel andere.

Waarom vertel ik je dit in godsnaam? Wel, ik ga graag voor de persoonlijke aanpak, het huiselijke, het gemoedelijke… je thuisvoelen…
Dat zijn aspecten waar ik enorm veel belang aan hecht. kan jij je hierin ook vinden?
Dan is het tijd dat wij tijd maken om een leuke babbel te doen over jouw project!